Afschuwelijke slachtpartij leidt tot lijkenpikkerij.

Een drama in Noorwegen, de feiten hoef ik u niet meer te vertellen. Ik vind deze slachtpartij, op een jongerenkamp van een politieke partij, afschuwelijk. Wie gewapend losgaat op jonge, weerloze en onschuldige slachtoffers hoeft niet op sympathie te rekenen, wat zijn motieven ook mogen zijn. Het is bekend dat ik geen aanhanger ben van de multiculturele gedachte, maar dat is nog geen oproep of rechtvaardiging voor geweld tegen wie dan ook. Ik veroordeel elke vorm van geweld, ook en zeker politiek geweld, tegen wie dan ook. Vrije meningsuiting eindigt waar geweld, of het oproepen of aanzetten tot geweld, begint.

Bovendien maakt deze dader, Breivik, een zeer grote denkfout in heel zijn redenering. Hij mag dan al intelligent genoeg zijn om 1500 pagina’s neer te pennen. Van Nationalisme heeft Breivik blijkbaar echt geen kaas gegeten.  Nationalisme  heeft immers  niks te maken met een dwaas superioriteitsgevoel. Echt nationalisme drijft op liefde en niet op haat. Ons nationalisme is gedragen door liefde voor ons volk, maar ook respect voor anderen. Haat en geweld horen daar niet bij. Bovendien heeft hij de rechtse (geweldloze) strijd tegen Islamisering helemaal geen dienst bewezen. Hij heeft van een rechtvaardige en waardige geweldloze rechtse ideologie een schandvlek gemaakt.

Waar ik echter ook van walg is de “lijkenpikkerei” van de Linkse media. De rechtse partijen zijn nu ineens allemaal schuldig… Er mogen dan al enkele raakvlakken zijn tussen zijn ideologie en die van Filip Dewinter, Geert Wilders of mezelf. Wij zijn democraten, onze middelen zijn verkiezingen en de stembus, geen geweer.

Trouwens, geldt dit dan ook voor “Links”? Is de strijd van de SPA dan ook dezelfde als die van het nationaal Socialisme van Hitler, of het Socialisme van Stalin of Mao? Natuurlijk niet. Het hedendaagse Socialisme is een eerbare ideologie, net als het hedendaagse Nationalisme waar ik voor sta. Ik ben het niet eens met het Socialisme maar ik ga het niet verafschuwen of verbieden omdat vroegere Socialistische en andere linkse leiders zoals Hitler en Stalin massamoorden op hun geweten hebben.

Elke vredige ideologie (socialisme, liberalisme, nationalisme,…) heeft in mijn ogen haar bestaansrecht. Maar het is niet omdat extremistische idioten deze ideologie misbruiken om er een bloedbad mee aan te richten dat heel die ideologie verwerpelijk is. In die logica zouden we ook erotiek moeten verbieden omdat er pornografie bestaat. Dan zouden we zelfs  het keukenmes moeten verbieden omdat sommige gekken er iemand de keel mee kunnen oversnijden in plaats er aardappelen mee tot frietjes te snijden.

Pieter van Boxel,


Voorzitter Vlaams Belang Malle

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...