Alert blijven voor Radicalisering en Islamisering.

Het Vlaams Belang Malle heeft, bij monde van gemeenteraadslid Pieter van Boxel, tijdens de jongste gemeenteraadszitting gepleit voor alertheid wat rond mogelijk toenemend radicaal Islamisme in onze lokale samenleving.

“Malle is immers geen eiland, Wie regelmatig de bus naar Antwerpen neemt, weet dat een deel van de Malse Moslims liever een sociaal leven opbouwen in Antwerpen… dan hier in Malle. Hen zie je niet, of nauwelijks op “Salphen Kermis” of den “Oostmalse Gordel”, maar ze hebben hun eigen feestjes in het Antwerpse.  Zij hebben daar hun “sociaal leven”, daar waar we wel broeihaarden van Radicaal Islamise terug vinden. Daarom is alertheid nodig zo stelde Pieter van Boxel.

De andere partijen lagen duidelijk niet wakker van het probleem. Burgemeester Harry Hendrickx vond Filip Dewinter, die onlangs in de Kamer met de Koran stond te zwaaien als waarschuwing voor de “Radicale Islam”, gevaarlijker dan mogelijk radicalisme in Malle. NVA-schepen Wouter Patho sloot zich daar bijna volmondig bij aan.

Ook de andere partijen kwamen tussen, maar hun reactie was zo flauw en buiten de kwestie. Alex Van Loon begon zelfs over Negationisme, een totaal ander onderwerp. Alain De Laet (Open VLD), had duidelijk niet goed geluisterd, want hij vond dat dit debat niet thuis hoorde op een Gemeenteraad. Nochtans had Pieter van Boxel duidelijk het lokale accent van dit debat benadrukt: “Malle is geen eiland”. Raadslid Wim Jordens kwam evenmin “inhoudelijk” tussen, hij beperkte zich, naar zijn oude gewoonte, tot het “spelen op de man”.

Naast een aantal vragen stelde Pieter van Boxel voor om een duidelijke boodschap vanuit de gemeenteraad te geven:  “Malle is een gemeente met een bruisend verenigingsleven en een sterke sociale cohesie. Iedereen die het goed meent, van welke afkomst, huidskleur of geloof dan ook, is welkom om er aan deel te nemen. Maar voor zij die het Jihadisme en de radicale Islam van geweld, terrorisme, homohaat enz. aanvaarden, dat onze veiligheid en onze sociale cohesie in gevaar kan brengen, hoort niet thuis in onze lokale samenleving.”

Pieter wilde een sociale, opbouwende en uitnodigende boodschap weergeven die zeker niet provocatief of stigmatiserend was. Toch wilden de andere partijen deze boodschap niet onderschrijven. “Nu zijn we eens positief en opbouwend… is het weer niet goed”, reageerde Pieter van Boxel achteraf teleurgesteld.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...