Antwerpse schepen wil Malle extra belasten!

De Antwerpse schepen van Inburgering wil erkende vluchtelingen stimuleren om zijn stad te verlaten en hen te laten opvangen in plattelandsgemeenten. Gemeenten uit de Voorkempen, zoals Malle, lijken dan een evidente keuze.

Volgens de Antwerpse schepen zullen erkende vluchtelingen zich gemakkelijker integreren in plattelandsgemeenten als Malle. Mijn inziens, vergist deze schepen zich schromelijk.  Ik stel immers alleen maar vast dat het sociaal leven van erkende vluchtelingen in Malle, zoals doorgaans bij de meerderheid van de “nieuwe Mallenaren”, niet in Malle afspeelt maar in Antwerpen.

Wie regelmatig de bus naar Antwerpen neemt, weet en ziet wat ik bedoel. Hen zie je ook niet, of nauwelijks op “Salphen Kermis”, den “Oostmalse Gordel”, de Molenfeesten en andere gemeentelijke activiteiten… Neen, ze hebben hun eigen feestjes en andere sociale activiteiten in het Antwerpse, daar waar hun vrienden en familie nog steeds in getto’s wonen.

Kortom, de maatregel van deze schepen helpt helemaal niets, alleen komt de maatschappelijke kost van deze nep-inburgering wel op schouders van de Malse belastingbetaler terecht.

Erkende vluchtelingen die toch zelf heel bewust voor Malle kiezen, zij die bewust buiten de Antwerpse getto’s willen deelnemen aan het Vlaamse en Malse leven wil ik natuurlijk wel graag opvangen. Niet door hen vissen toe te stoppen maar door hen “op Malse wijze” te leren vissen, niet door hen luxe-studio’s toe te vertrouwen maar door hen te begeleiden naar hun eigen in onze gemeente, verdiend door een vruchtbare zoektocht op de arbeidsmarkt.

Een dwaze maatregel van een Antwerpse schepen mag deze filosofie dan ook niet verpesten. Dit vergroot alleen maar het aanzuigeffect, verhindert een goede inburgering van zij die het wel goed bedoelen, het verstoort het sociale evenwicht en we hebben nog werk genoeg betreffende hulpbehoevende Mallenaren qua zorg, opvang en armoedebestrijding.

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...