Bejaarden betalen meer ondanks besparingen.

Het OCMW-bestuur wil volgend jaar in 2016 300.000 euro besparen op de kosten in ons woonzorgcentrum. Dat blijft een belangrijke doelstellingen in het financieel plan voor het komende jaar. Men wil dit doen door zuiniger energieverbruik en besparen op de catering. Hoe men dat nu concreet wil doen, is nog steeds niet duidelijk.

Het is echter wel duidelijk dat, ondanks de besparingen, de rusthuisprijzen stijgen met 1 euro per dag. Voor een rusthuiskamer betaald een bejaarde Mallenaar nu al bijna 1680 euro, in 2016 stijgt de maandelijkse kost al naar bijna 1720 euro.

Er wordt dus bespaart op de dienstverlening maar de bewoners van ons woonzorgcentrum gaan dus wel leuk omhoog.  Vlaams Belang Malle vindt dit alvast een grote schande!

Bovendien stijgt de kost voor de opvang van, en steun aan, asielzoekers van 80.000 euro naar 96.000 euro. Men krijgt hier natuurlijk ook subsidies voor vanuit Fedasiel, maar er wordt alvast niet bespaard op asielzoekers, wel op bejaarden van het eigen volk. Door de blijvende en stijgende uitgaven aan asielzoekers wordt het aanzuigeffect alleen maar groter terwijl er steeds meer bespaart moet worden op onze eigen inwoners.

Vlaams Belang vraagt dan ook met aandrang om de steun aan asielzoekers te stoppen. Concreet willen wij dat het OCMW-bestuur de gekregen centen voor LOI-woningen systematisch begint terug te betalen in schijven.  Voor onze bejaarden pleiten wij voor een daling van de rusthuisprijzen met minstens 1 euro per dag. Over de besparingen in ons woonzorgcentrum vragen wij vooral de nodige duidelijkheid.

Bejaardenzorg in eigen gemeente, voor mensen van onze eigen gemeente is en blijft voor het Vlaams Belang een allergrootste prioriteit. Wij beseffen dat de gemeentelijke bijdrage dan wel zal stijgen, maar daar zijn posten genoeg om op te besparen. We denken hierbij vooral aan besparingen rond ontwikkelingssamenwerking.

Namens Vlaams Belang Malle

Pieter van Boxel, Gemeenteraadsli

Mario Geys, lokaal Voorzitter VB-Malle.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...