BHV aan de hand van een tripel.
Vele Mallenaren vragen ons, waarom het probleem van de kieskring “Brussel-Halle-Vilvoorde” zo belangrijk is… , Laten we het daarom eens uitleggen aan de hand van een “Westmalse Tripel”.

Elke avond komt je nieuwe buurman langs om een tripel te drinken.
Op sommige dagen is dat wel wat lastig, maar je begrijpt het wel aangezien hij nog geen koelkast heeft. Dus gun je hem nen Tripel uit jouw koelkast (faciliteiten).

Maar dagen worden weken, weken worden maanden en maanden worden jaren en de buurman voelt zich ondertussen zodanig thuis bij jouw dat hij bepaalt wanneer en wat er gedronken mag worden (balorige burgemeesters die weigeren Nederlands te spreken).

Wanneer je hem daar op aanspreekt, reageert hij furieus en zoekt steun bij zijn familie die een straat verder woont (Brusselse Franstaligen).

Deze steunen het gedrag van je buurman en eisen dat je je huis open stelt voor heel de familie, waarbij de koelkast eigendom wordt van de familie(aanhechting faciliteiten gemeenten bij Brussel), maar waarbij jij die wel dagelijks dient te vullen (financiële transfers).

Wanneer uiteindelijk de vrederechter stelt dat jij gelijk hebt én dat de buurman dan maar bij zijn familie moet gaan drinken (uitspraak grondwettelijk hof), eist de buurman en zijn familie dat jij een koelkast voor hen koopt (compensaties voor Franstaligen) en hem dagelijks
komt vullen (blijvende financiële transfers).

DAAR GAAT BHV OVER!

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...