CD&V en VLD spelen Pinokkio


Politiek in Malle staat soms toch op de kop. Net als DBM pakt CD&V uit met realisaties die niet van hem zijn zoals het nieuwe centrum van Westmalle en de realisatie van de nieuwe Busstatie. 

Verder pocht CD&V in haar lokale folder nu over een BMX parcours waar ze eerst tegen waren. Jeugdschepen Wim Jordens had eerst aan de buurtbewoners gesteld dat het parcours, dat er dus al lag, moest verdwijnen. Nadien, na protest van VB en buurbewoners is hij bijgedraaid. Nu met fierheid gaan zeggen dat ze dat BMX Parcours, door jongeren zelf gecreëerd, gerealiseerd hebben, dat is de waarheid op de kop zetten.  Verder pocht CD&V ook over een milieuproject van de school Mariagaarde, er enkel en alleen gekomen dankzij Mariagaarde en haar leerlingen, waarbij de CD&V dus niets mee te maken heeft.  Als je dit soort leugens al moet gebruiken, om een klein foldertje te kunnen vullen met realisaties dan zegt dit alleen dat het aantal echte realisaties van CD&V  wel heel erg beperkt is.

Ook VLD kan enkel stoefen met “sprokkels uit de gemeenteraad” zoals de aankoop van een nieuwe WC-wagen en tentoonstellingspanelen, om hun aandeel op te eisen. Echte realisaties, zoals de afschaffing van pestbelastingen hebben we nog altijd niet gezien. De komende hondenweide en een Finse Piste heeft men dan weer overhaast ergens in een ander project zijn ingepland. Volgens henzelf heeft VLD invloed op “coalitievergaderingen achter de schermen”. Hoe komt dan dat we daar buiten een WC-wagen en een hondentoilet niets van merken? Voor meer geld voor “wegenherstel”, heeft het VB jaren moeten zagen, zonder enige steun van de VLD en nu DBM eindelijk naar ons luistert begint de VLD er terug ineens ook terug over te pochen.

Erg geloofwaardig is het allemaal niet. Door dit soort folders uit te geven, zetten CD&V en VLD alleen maar hun eigen ongeloofwaardigheid in de verf. Ik begrijp dus niet dat deze partijen (met leiders die veel meer politieke ervaring hebben dan ik), zo’n strategische blunders maken. 


Pieter van Boxel, Fractieleider

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...