CD&V, GAS, en Justitie.

 De CD&V heeft het nog niet begrepen na hun bolwassing de afgelopen verkiezingen. De laatste gemeenteraad kwam het GAS ter spraken (zie ook vorig actueel onderwerp op deze website).  Een systeem dat kleine overlastdelicten buiten de reguliere juridische weg om wil beteugelen. Na jaren van straffeloosheid dankzij onder andere de CD&V is er nu eindelijk een manier om kleine vergrijpen te bestraffen. Er zitten echter heel wat vaagheden en vrij te interpreteren regels tussen. Dit hadden wij graag zo snel mogelijk opgelost geweten.

Omdat de meerderheid waaronder dus de gebuisde CD&V, absoluut het reglement ongewijzigd wou stemmen hebben wij ons onthouden bij de stemming. De tussenkomst van de fractieleider van de CD&V sloeg nergens op. Hij beweerde dat het Vlaams Belang tegen bestraffing van kleine vergrijpen was omdat wij kritiek hadden op hun Gas reglement. De bevolking heeft al lang genoeg heel die toestand van straffeloosheid moeten ondergaan dankzij diezelfde CD&V en nu gaan zij hoog van de toren blazen. Een beetje nederigheid is hier wel op zijn plaats.

Ik heb in de gemeenteraad gezegd dat het GAS reglement snel zal moeten geëvalueerd worden en daarna zeker ook aangepast worden zodat willekeur verbannen wordt en dat men op het veld gerichter en efficiënter kan opgetreden wat dan kan resulteren in een rechtvaardiger sapmenleving waar asociaal gedrag daadwerkelijk bestraft wordt. Mensen met burgerzin en verantwoordelijkheidsgevoel zullen eindelijk de positieve norm worden. De linkse waarden verdampen samen met hun stemmenaantallen.

Stefaan Eilers, Gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...