Conflict tussen kerkfabriek en OCMW over Finse Piste.

Vlaams Belang betreurt het conflict tussen de kerkfabriek en het OCMW-bestuur.

OCMW-Malle en Kerkfabriek “Sint Laurentius” zijn het oneens over de ligging van de Finse Piste.

Voor de bouw van het nieuwe Woonzorgcentrum kocht het OCMW een deel van de gronden van de kerkfabriek “Sint Laurentius”. De weide achter het Woonzorgcentrum is nog steeds eigendom van deze kerkfabriek. Deze grond is door de recente werkzaamheden nog steeds niet afgesloten en de scheiding is dus niet duidelijk.

Doordat een verkeerd plan is gebruikt heeft een firma de Finse Piste verkeerd aangelegd. De Finse Piste ligt nu immers voor enkele tientallen centimeters op de grond van de kerkfabriek. De kerkfabriek is blijkbaar niet te spreken over de vergissing. “De Finse Piste ligt op onze grond, dat kan niet”, zo stelde de kerkfabriek volgens onze informatie.

Hoe het nu verder moet is erg onduidelijk. De Finse Piste terug helemaal opnieuw heraanleggen is een dure zaak, die het OCMW momenteel niet kan betalen. Een strookje grond bijkopen blijkt financieel al evenmin haalbaar. Maar de kerkfabriek wil blijkbaar niet weten van een compromis, dat is toch wat we horen zeggen.

Vlaams Belang betreurt het conflict tussen de kerkfabriek en het OCMW-bestuur. Wij hopen dat de kerkfabriek zich alsnog iets soepeler zal opstellen en desnoods tegen een kleine schadevergoeding dat kleine deeltje van die Finse Piste op haar grond zal tolereren. Een wederzijds akkoord tussen twee publieke instellingen, in het kader van het “algemeen belang”, moet toch mogelijk zijn. Indien dit toch niet mogelijk is, moet het OCMW de verantwoordelijke firma’s en aannemers in gebreke stellen en de extra kosten (voor de heraanleg of voor bijkomende grondaankoop) van hen terugvorderen.

Pieter van Boxel
Fractievoorzitter OCMW-raad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...