De groenen creëren armoede…

Op de jongste gemeenteraad werd het energiethema weer even aangesneden. “Groene Stroom” is hip, dat is wel duidelijk. Maar zowel Guy Dens (CD&V) als Pieter van Boxel (VB) waarschuwde voor de kostprijs van dit verhaal. Guy Dens (CD&V) stelde terecht dat ook de kostprijs van de windmolens aan de burger zal worden doorgerekend.

Groene stroom maakt de energieprijs voor iedereen dus gewoon duurder dankzij de “groene-stroom-hype”.  Voor de rijkere burgers is dit niet zo’n probleem. Zij kunnen bijvoorbeeld zelf zonnepanelen betalen, zij halen op termijn rendement uit hun groene investering.

Voor de lagere middenklasse stellen zich echter steeds meer problemen omdat zij moeten meebetalen voor deze groene subsidiepolitiek. We hebben het bijvoorbeeld de mensen die geen huis maar wel een appartement kochten (bv. Uit financiële noodzaak). Daarnaast zijn er nog de huurders, zij die niet eens de financiële middelen hebben voor een huisje, laat staan voor een zonnepanelen. Voor deze mensen, de lagere middenklasse kan de “groene hype” dus uitdraaien tot een financiële ramp. De mensen uit deze lagere middenklasse zijn geen armen of kansarmen die gebruik kunnen maken van sociale voordelen. Hoewel ze net  door deze “groene hype” wel in de armoede kunnen terecht komen.

Het Vlaams Belang wil er ook zijn voor deze mensen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...