Gebuisde burgemeester (2)

Laten we nog even terugkomen op het onderzoek van GVA, dat burgers de kans gaf, om het gemeentebestuur, met burgermeester Harry Hendrickx in het bijzonder te evalueren.

Zoals u weet is dit gemeentebestuur grandioos gebuisd. Ook de verdediging van Harry is niet geloofwaardig. Hij pocht weer maar eens over realisaties die niet eens van hem zijn. Zo liegt hij de burgers voor dat de heraanleg van gevaarlijke kruispunten (gerealiseerd door het Vlaams Gewest), de aanleg van rioleringen (verplicht door Europa, gesubsidieerd door het Vlaams Gewest en gerealiseerd door Hidrorio), de Antwerpse steenweg in Westmalle (Vlaams Gewest) en het toekomstige fietspad naar St. Antonius Zoersel (Vlaams gewest) van hem komt. Niets is minder waar.  De olifantenkudde van het Vlaams Gewest maakt stof, maar muisje Harry blijft de burgers wijsmaken dat het van hem komt…

Wat Harry niet begrepen heeft, is dat er nog veel andere gevoeligheden in Malle zijn.

Zo heeft hij nog steeds niet begrepen dat er in Malle steeds meer en meer mensen zijn die zijn geklungel in grotere dossiers als die van de Leegstede beu zijn. Hij wil maar niet geloven dat de mensen eindelijk eens hun kinderen op een veilige gemeenteweg, naar school willen laten fietsen, dat zij zich meer en meer ergeren aan al die slechte gemeentewegen in Malle en dat ouders en jongeren zich mateloos ergeren aan die onveilige schoolomgevingen,
 
Harry weigert ook te geloven dat ouderen én jongeren zich ergeren aan de toenemende overlast door hangjongeren, overlast door vandalisme…
Mensen ergeren zich eraan, in de krant te moeten lezen, dat populaire plaatsen voor het dealen van drugs en ander gespuis bij de politie bekend zijn maar dat de burgemeester zulke veiligheidsproblemen blijft zien als een onterecht en subjectief onveiligheidsgevoel van die mensen.

De mensen zijn het beu, om als verzuurden bestempeld te worden, als zij een beetje kritisch zijn of als zij een terecht probleem aankaartten. Zelfs wanneer ze een constructief voorstel doen tegen sluipverkeer of een slecht voetpad in hun straat worden ze door Harry en co wandelen gestuurd.

Maar Harry heeft het allemaal zo niet begrepen. Neen, hij beschuldigd al deze mensen dat ze enquêtes manipuleren, dat ze verzuurd zijn en dat ze allemaal bij de “tegenpartij” horen.

Onze burgervader, hij die normaal de herder van zijn Malse kudde moet zijn, stoot steeds meer Malse schaapjes af. Hij is geen herder of burgervader meer. Hij kan het niet meer. Het enige wat hij nog kan doen is, als klein muisje met hoogheidwaanzin, pochen met realisaties van de gewestelijke olifant.


 


 


 


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...