Het bij-het-clubke-van-Harry-horen-syndroom.

Zoals we reeds schreven zullen de gemeentebelastingen om hoog gaan. Dat dit in 2012, een jaar voor de verkiezingen, zal gebeuren wijst er op dat de financiële situatie van onze gemeente wel heel erg slecht is.

We vinden dit erg voor de burgers, maar ook wel voor de Liberalen in Malle. Terwijl DBM en CD&V nog met enkele realisaties zoals het nieuwe Woonzorgcentrum en de opstart van het langverwachte PPS-project in Oostmalle kan uitpakken, staat de VLD helemaal met de billen bloot.

Zij hebben, behalve enkele verwaarloosbare kleinigheidjes (bv. Hondentoilet) nog niets bereikt. Een volwaardige ringweg komt er de eerste jaren nog niet, de belastingen op onbebouwde percelen zijn nog steeds niet afgeschaft en nu moeten zij, in plaats van minder belastingen, nog een belastingsverhoging slikken ook.

Een ander voorbeeld is het debat rond het hoofddoekenverbod bij ambtenaren. In heel Vlaanderen is de VLD voor politieke neutraliteit bij ambetenaren en stemmen zij dus voor het hoofddoekenverbod bij ambtenaren… behalve in Malle… daar zijn de liberalen, op vraag van Burgemeester Harry Hendrickx (DBM), bereid om even de dissident binnen de Liberale familie te gaan spelen.

We begrijpen de VLD echt niet meer. Als je geen enkel van je fundamentele programmapunten kan bereiken. Als je dan nog eens het tegengestelde moet slikken van wat je eigenlijk wil en dan nog net voor de verkiezingen. Als je tenslotte op vraag van de Harry dan nog dissisident binnen uw nationale partij moet gaan spelen. Wel, dan pleeg je gewoon “politieke zelfmoord”. Waarom doen ze dit? Is hun schepenpost met beperkte bevoegdheden (zoals Dierenwelzijn), dan zoveel waard? Of, willen ze gewoon alles opgeven om “bij de club van Harry ” te horen.

Blijkbaar wil elke politieke partij (behalve het VB) wel bij dat clubke van de burgemeester horen. Het lijkt bij alle partijen, het VB uitgezonderd, wel een soort syndroom te worden. Bij de VLD gaat het dus zover, dat het “bij-het-clubke-van-Harry-horen-syndroom” zelfs kan leiden tot politieke zelfmoord.

Pieter van Boxel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...