N-VA Malle, graag serieus blijven hé.

Hebt u ook de folder van N-VA Malle in de bus gekregen? Dan zal u waarschijnlijk ook eens goed gelachen hebben.  Zeker als u de gemeentepolitiek een beetje volgt. Er staat namelijk in dat er wel degelijk “kracht van verandering” in Malle is en vooral de leugen dat er geen nieuwe belastingen komen.

Dit is echt een grove leugen. Er is zelfs een geheel nieuw belastingreglement door N-VA ingevoerd. Vanaf dit jaar moeten alle middenstanders belastingen gaan betalen als zij een reclamefolder of flyer willen verspreiden in Malle. Als er al sprake kan zijn van verandering… dan gaat dit enkel over extra belastingen. Wat voor lef hebben die mannekes van N-VA daar toch?

Trouwens, in héél Vlaanderen zit de N-VA de ondernemers op te vrijen. Maar N-VA Malle gaat de lokale ondernemers intussen een beetje pesten…  Misschien een geluk voor Wouter Patho en co dat Bruno Tobback geen nationaal voorzitter is van de N-VA. U weet wel, Tobback ging heel zijn SPA-afdeling in Aalst ontbinden omdat die niet trouw genoeg waren aan de nationale SPA-standpunten.  Maar hier doet N-VA Malle het nog erger, wat het niet volgen van de nationale partijlijn betreft.  Misschien moet ik Bart De Wever toch eens mailen.

Maar er is nog iets lachwekkend te lezen in hun folder.  Wouter Patho, voorzitter van OCMW-Malle, stelt doodleuk dat het woonzorgcentrum zo’n 300.000 euro moet gaan besparen, waarbij hij fier vermeld dat er zal bespaard worden op energie. Ook de totale bijdrage naar het OCMW moet  naar omlaag stelt hij.  Moet ge daar nu fier op zijn? Er wordt bespaart op de kap van onze ouderen, en op het OCMW in zijn geheel… dat is geen fierheid, dat is een grote schande. Terwijl de crisis nog volop woedt, meer mensen kans maken om in armoede terecht ge komen gaat het OCMW, dat net aan die armoede iets moet doen en het steeds groeiend aantal slachtoffers van de crisis moet helpen, doodleuk besparen…

Dus bedankt N-VA voor uw “verandering” de lokale ondernemers en de ouderen, nu al 2 groepen die het wat moeilijker hebben gaat ge een beetje pesten!

Pieter van Boxel, Gemeenteraadslid te Malle.

 

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...