N-VA Malle is gebuisd, volgens peiling.

Het Nieuwsblad organiseerde een tevredenheidsonderzoek bij de Mallenaren. Deze krant vroeg zich af of de Mallenaren tevreden waren over hun burgemeester en legde hen een aantal stellingen voor.

Onze burgemeester haalde een matige score van 6/10. Dat is niet gebuisd maar goed kunnen we dat zeker niet noemen. Het gemeentebestuur samen haalt ietske meer, maar daar zit ons hardwerkend en klantvriendelijk personeel toch zeker voor iets tussen.

Opvallend is het antwoord op de vraag of deze meerderheidscoalitie van DBM en N-VA het beter doet dan de vorige (van DBM, CD&V en VLD), en daar zijn de cijfers vooral voor N-VA erg teleurstellend. De N-VA beloofde immers een krachtige verandering en die is er niet gekomen. Een overgrote meerderheid (65%) van de Mallenaren stelt dat het maar “meer van hetzelfde” is en 17% van de Mallenaren vindt het beleid zelfs slechter met N-VA mee in de bestuursmeerderheid. Slechts 10% vindt dat er positieve verandering is dankzij de N-VA.

Deze cijfers zijn heel duidelijk! N-VA is gebuisd in haar belofte om verandering te blijven. Meer dan 80% ziet geen verandering, maar zij moeten nog wachten tot aan de gemeenteraadsverkiezingen in 2018. Dan zal het Vlaams Belang terug klaar staan, dan kan deze 80% eindelijk terug kiezen voor een ander én vooral beter beleid.

Pieter van Boxel, Woordvoerder VB-Malle en gemeenteraadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...