N-VA pest VLD…

Hebt u onlangs ook de folder van N-VA Malle in de bus gekregen? Veel staat er niet in… een verslagje van een activiteit (dat niet eens in Malle maar in Schilde plaats vond) en een wel zeer kort en nietszeggend voorwoord. Geen enkele tekst met politieke inhoud, behalve dan iets over de Finse Piste.

De N-VA is fier op de Finse piste, want zij hebben dit gerealiseerd dankzij het kartel met CD&V. Of heeft de CD&V dit gerealiseerd dankzij N-VA? Kan het nog gekker?

Coalitiepartner VLD zal het echter niet graag gelezen hebben. Want volgens hun burgerkranten is het net hun realisatie. De VLD heeft hier trouwens gelijk. Zij waren de grootste voorvechters van deze Finse Piste, het is immers de enigste noemenswaardige realisatie die de VLD dankzij haar deelname aan de meerderheidscoalitie heeft binnen gehaald. De VLD heeft hiervoor zowat heel haar programma in de vuilbak mogen kieperen, denk maar aan de, door hun beloofde, ringweg en de, door hun beloofde, afschaffing van de belastingen op onbebouwde percelen.

Het enige cadeau dat de VLD hiervoor heeft gekregen kon snel, snel gerealiseerd worden omdat er op het domein van het nieuwe Woonzorgcentrum nog een beetje plaats over was. De VLD heeft maar één ding om toch een beetje fier op te kunnen zijn, ze hebben maar één eerredder ten gevolge van hun schaamtelijke machtsdeelname… en dan gaat de kleinste mini-coalitiepartner (n-va, die niet eens een zetel heeft in de gemeenteraad) er doodleuk mee lopen…  


Kortom, de N-VA wil met iets uitpakken. Ze hebben echter niets gerealiseerd, en binnen het kartel met CD&V mocht N-VA vanaf dag 1 al op de kin kloppen. Zo’n onderdanige (in plaats van assertieve) houding binnen het kartel aannemen was gewoon erg dom. Maar de enigste realisatie van een coalitiepartner afpakken is vooral erg smerig.

Pieter van Boxel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...