Neen, niet terug naar N-VA.

Het is blijkbaar weer roddelkermis in Malle.   Over mezelf zijn er de afgelopen jaren immers meer roddels ontstaan. Zo zou ik bijvoorbeeld ooit de overstap gemaakt hebben naar LDD. En nu,… zou ik terug keren naar de N-VA.  Deze roddel heeft zich blijkbaar al verspreidt binnen de bredere Vlaamse Beweging in Vlaanderen. Van kennissen uit die Vlaamse Beweging, van ver buiten Malle krijg ik nu vragen of ik inderdaad terug naar N-VA zou gaan, het gerucht zou in Westmalle ontstaan zijn. 

Ik vind het nu niet zo erg dat er over mij wordt geroddelt. Dat wil alleen maar zeggen dat je iets betekend in de gemeente. En welke politicus wil dat nu niet? Toch wens ik even duidelijk te maken dat roddels ook maar roddels zijn. Vandaar deze officiële reactie:

Ik heb er zelfs nog niet aan gedacht om terug te keren naar N-VA. Inhoudelijk en politiek gezien, ben ik niet echt tevreden over N-VA. Ze negeren de Islamproblemathiek, ze draaien rond de pot wat het multiculturele- en het vreemdelingenprolbleem betreft, ze zijn voor een strenger immigratiebeleid terwijl ze samen met hun extreem-linkse Europese fractie de deuren gewoon nog verder open zetten, ze durven niet eens volluit voor Vlaamse onafhankelijkeheid pleiten en zo kan ik nog een tijdje doorgaan.

Los van het inhoudelijke en het politieke aspect, is een stap naar N-VA, strategisch gezien, gewoon dom. Daarnaast heeft N-VA zich serieus laten rollen door de CD&V. N-VA is in Malle niet meer dan een aanhangwagentje van de CD&V geworden, die bovendien vastgeroest lijkt aan DBM. En wil ik nu net het altertief zijn voor dat DBM!  Wie N-VA kiest, steunt dus  eigenlijk DBM, en daar pas ik voor. 

Wat wil ik dan wel? Want ook hierover zijn blijkbaar nog vele andere speculaties aan de gang..  Zoals mijn oproep enkele maanden in oa. GVA, onze website en onze folder, al duidelijk maakte, wil ik wel verruimen. Ik wil een breed lokaal  alternatief voor al die andere partijen die Harry Hendrickx blijven steunen.  Het Vlaams Belang speelt daar in een belangrijke rol, maar het zal geen strikte Vlaams Belang-lijst worden. Ik denk eerder aan een soort kartel met individuen en groepen die samen met ons dat alternatief project willen uitwerken, misschien wel met een nieuwe lijstnaam.  De N-VA is hierbij welkom, net als de mensen van VLOTT en LDD, maar N-VA liet eerder al blijken hiervoor geen intresse te hebben.  

Nuja, N-VA is immers onze vijand niet, het zou zelfs onze partner moeten zijn. Jammer dat ze het historisch en Vlaams basisprincipe “geen broedertwist en schande” ook in Malle al lang vergeten zijn.  Ik ben trouwens benieuwd hoe ze bij N-VA op deze roddel reageerden. N-VA heeft immers weinig betekenis in Malle, ze zijn niet meer dan een mini-partijtje en hebben hier ook geen echt boegbeeld. Maar neen, sorry N-VA’ers, je zal een andere sterk boegbeeld moeten zoeken, tenzij jullie toch willen meewerken aan ons nieuw lokaal alternatief.

Pieter van Boxel,
Voorzitter Vlaams Belang Malle.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...