Nefast parkeerbeleid in Malle…

Het is komkommertijd, ook de gemeentepolitiek ligt een beetje stil. Eindelijk wat ruimte om wat “luchtiger” nieuws te brengen.

Dit stond vandaag te lezen op de webstek van de krant “Het laatste Nieuws”:  Nederlander verdient zelf 700 euro aan boete van 60 euro. Een Nederlander uit de gemeente Reuze, kreeg een parkeerboete in zijn gemeente, hij had echter heel wat vragen dus stuurde hij een brief naar het gemeentebestuur. Dat gemeentestuur vertikte het echter om de man tijdig te antwoorden, (Dit fenomeen komt mij bekend voor…). Volgens de Nederlandse wet hebben de burgers echter recht op een vergoeding als het gemeentebestuur te laks reageert. De man diende dus maar een klacht in, en hij kreeg van de rechter nog gelijk ook. Zo kon de man ook een schadevergoeding van 700 euro innen.


Dit verhaal klinkt een beetje gek, maar zeker ook “Mals”. Het gemeentebestuur van Malle gaat immers ook zeer laks om met het antwoorden  van brieven van Mallenaren. En ook hier in Malle kunnen we vragen stellen rond het parkeerbeleid. Dat mensen die een huis bouwen of aannemers die appartementen neerpoten, een garage moeten voorzien is logisch. Dit is nodig omdat alle openbare parkeerplaatsen door de bewoners worden ingenomen  en er zo geen parkeerplaatsen meer over zijn voor passanten, bezoekers en klanten van de middenstanders. Men is dus verplicht om de parkeerschijf te leggen en men mag er dan maximaal 2 uur staan.


Het gemeentebestuur is echter vergeten dat er ook nog oudere appartementen zijn, waar gewoon geen garage (of privé-parkeerruimte)  kan voorzien worden.  Ikzelf ben wel verplicht om mijn wagen dagelijks op de dorpsparking te parkeren.  Voor mij, en voor enkele andere bewoners uit het dorscentrum is er gewoon geen andere mogelijkheid.  De enige mogelijkheid die wij hier in Oostmalle nog hebben, is de Blijkerijstraat. Maar daar heeft men vorig jaar het aantal parkeerplaatsen drastisch vermindert. Veel pech dus voor mij en mijn lotgenoten. Bij dit parkeerbeleid kan je, je dus vragen stellen, net als die Nederlander uit Reuze.


Nuja, na meer dan 3 jaar  ben ik eindelijk is één keer “op de bon gevlogen”. De boete zal ik binnenkort wel eens betalen, maar ik wacht tot het “politieke werkjaar” ook in Malle weer gestart is. Zo kan er ineens terug een politiek debat rond “bewonerskaarten onder strikte voorwaarden en tegen vergoeding” aan gekoppeld worden.


Tot dan wens ik iedereen nog een prettige zomer(vakantie). Voor mij niet, want in zomer is het professioneel hard werken als je als attractieoperator in een pretpark werkt.  Maar, het is u allen van harte gegund! 


Pieter van Boxel.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...