Nieuwe belasting pest middenstanders

Vanaf 1 januari wil de bestuursmeerderheid in Malle een belasting invoeren op het verspreiden van reclamedrukwerk. 
Het Vlaams Belang ziet dit als een pestbelasting voor middenstanders. De middenstanders hebben het tegenwoordig al niet gemakkelijk, in een kleine gemeente als Malle. De nefaste mobiliteit is ondraaglijk voor hen en bovendien moeten zij concurreren met de shoppingcentra en de grote winkelketens. 
Het gemeentebestuur wil hen nu nog eens extra gaan belasten op het verspreiden van hun folders. Voor de lokale middenstander, de kleine zelfstandige, is de verspreiding van folders de enige manier om reclame te maken voor hun producten of diensten. In tegenstelling tot de grote winkelketens kunnen zij andere vormen van reclame zoals TV- en radiospots niet betalen. Bovendien voelen die grote winkelketens die belasting op hun folders niet, maar voor de kleine lokale middenstander betekend zo’n belasting een extra serieuze hap uit hun budget. 
Deze bestuursmeerderheid van DBM en N-VA heeft de intentie om de lokale middenstand te blijven ondersteunen maar gaat hen tegelijk wel pesten met een extra belasting. 
Het Vlaams Belang heeft zich tijdens het debat hierover heftig verzet: We moeten de lokale middenstanders steunen en de leegstand van handelspanden tegen gaan, in plaats van de middenstanders weg te pesten met belastingen. 
Pieter van Boxel, Gemeenteraadslid VB-Malle.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...