Nieuwe gemeenteraad geïnstalleerd.

De installatie van de nieuwe gemeenteraad is rustig en vlot verlopen. Er was enkel een klein probleem bij de aanduiding van de politieraadsleden. Bij het tellen van de stemmen, bleek er immers één stembiljet spoorloos verdwenen. Er moest opnieuw gestemd worden. Ook Pieter van Boxel, legde de eed af als gemeenteraadslid. Helaas zal hij als enig gemeenteraadslid de kleuren van het Vlaams Belang (en van kartelpartner VBM) de komende jaren moeten verdedigen. 

Pieter liet meteen  van zich horen, dit bij de aanstelling van het schepencollege. Hij stelde dat hij veel verwacht van de, door de N-VA beloofde, kracht van verandering.  Verder wees hij erop dat er belangrijke uitdagingen op ons wachten. Zo is er het dossier Leegstede dat zijn vervolg krijgt. Daarna zijn er de uitdagingen rond mobiliteit met oa de gevolgen en de komende verlenging van de Ring van Zoersel, het kruispunt van Oostmalle, de verkeersveiligheid in de dorpscentra en aan de schoolomgevingen.  Tenslotte zijn er nog de financiële uitdagingen waarbij we aandringen op de noodzakelijke gedurfde besparingen.Wat het OCMW betreft, vragen we vooral om in te zetten op armoedebestrijding.

Pieter van Boxel beloofd een actieve oppositie, dat wat we van hem gewoon zijn. Hij staat er nu alleen voor, zal nog harder moeten werken dan vroeger maar is ook extra gemotiveerd. Hij wil wel constructief oppositie voeren, daar waar mogelijk. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...