Ontwikkelingssamenwerking, anders en beter!

Op de gemeenteraad van maart, staat het subsidiereglement voor Mondiaal beleid (Ontwikkelingssamenwerking) opnieuw op de agenda, aangezien een kleine wijziging wordt voorgesteld.

Vlaams Belang blijft echter van mening dat het gehele reglement moet aangepast worden. Jaarlijks wordt er meer dan 90.000 euro aan ontwikkelingssamenwerking uitgegeven. Het probleem is niet alleen dat het veel geld is, maar vooral dat het in een bodemloze put wordt weg gekieperd.

Zo gaan er grote bedragen naar NGO’s als 11.11.11, waarvan de kleine vrijwilliger wel hard en goedbedoeld werkt, maar de grote bazen duizenden euro’s per maand verdienen. De NGO’s steken ook veel geld in hun “campagnes” die alleen maar dienen om ons als Vlamingen een schuldgevoel te geven. Dat schuldgevoel is immers onterecht, de oorzaken van de miserie in Afrika ligt elders. Ik kom hier later nog uitgebreid op te rug. Daarom kiest het Vlaams Belang voor het ondersteunen van concrete projecten. Mallenaren die zelf een projecten opstarten in de “derde wereld”, of die deelnemen aan een groter concreet project ter plaatse, verdienen wel onze steun. Laten we de algemene steun aan die geldverslindende en geldverspillende NGO’s afschaffen om Mallenaren met hun concrete projecten meer geld te kunnen geven.

Ook in Malle zijn er voorbeelden van “misbruik” bekend. Zo worden tal van busreisjes naar maatschappelijke of zelfs politiek-getinte manifestaties georganiseerd. Voorbeelden hievan zijn de “Wachtnacht te Gent” die duidelijk een politiek boodschap bracht, het jaarlijkse bezoek aan Mano Mundo en andere plezierreisjes. 

Een ander deel van het subsidiebedrag gaat naar mondiale vorming. Dit kan wel nuttig zijn, maar heeft alleen maar zin als men de juiste en neutrale mondiale vorming weergeeft. Ook al is dit niet helemaal politiek correct. Zo moet men de mensen en de scholieren eens eerlijk zeggen dat de bevolkingsexplosie één van de grotere oorzaken is voor de miserie in Afrika. In ons dossier “ontwikkelingssamenwerking” op onze website vindt u hierover meer info: http://www.vlaamsbelangmalle.be/15/dos/1/3/.


Er zijn nog tal van oorzaken, die om politiek correcte redenen verzwegen worden. U vindt meer informatie in het reeds genoemde dossier.

Het grootste deel van deze subsidies moet echter naar “noodhulp” gaan. Maar ook hier stellen we de vraag of dit niet kan gebeuren los van de NGO’s. Want nogmaals, wie controleert die NGO’s? Er zijn al misbruiken genoeg bekend. Akkoord, niet alle verhaaltjes zijn bewezen maar waar rook is, is ook vuur. En gelet op de massale rookwolken die boven het hoofd van de NGO’s hangt, hebben wij er alvast weinig vertrouwen in.

Meer informatie over ons uitgebreid standpunt rond ontwikkelingssamenwerking vindt u via: http://www.vlaamsbelangmalle.be/15/dos/1


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...