Over hoofddoeken en criminaliteit in Malle

Zoals we reeds hadden aangekondigd, hebben we enkele debatten op de gemeenteraad uitgelokt. Het eerste ging over onveiligheid en de criminaliteit in Malle, het andere over de hoofddoek.

Op het eerste debat over onveiligheid en de criminaliteitscijfers, betwiste de burgemeester onze cijfers. Ze kwamen nochtans van een officiële website van de Vlaamse Overheid. Op die site vonden we helaas geen cijfers van 2009, enkel van 2008. De burgemeester beweerde dat die cijfers van 2009, er veel beter uit zagen, dat de criminaliteit op één jaar dus zeer sterk was gedaald. De cijfers waarover de burgemeester het had, heeft hij wel niet getoond, maar goed. We wachten er nog op. Onze cijfers, kan u zelf nagaan op www.lokalestatistieken.be. De burgemeester wou natuurlijk geen rekening houden met onze cijfers, zogezegd omdat ze achterhaald waren, maar waarschijnlijk vooral omdat ze niet in zijn kraam pasten…. De burgemeester steekt dus wel degelijk zijn kop in het zand… zoals we, op deze website reeds voorspeld hadden.

Was het eerste debat al lachwekkend, het tweede des te meer.
Daar hadden we het over, zoals ook aangekondigd op deze website, het verbod om de hoofddoek te dragen voor ambtenaren. Ook hier wil ik u enkele markante uitspraken van raadsleden niet onthouden.

Guy Dens (CD&V) vergeleek het hoofddoekenverbod met een verbod van Sinterklaas. Lowie van Donninck onderschatte net zoals meerdere raadsleden dan weer het probleem van de Islam. Alsof Islam-symbolen even onschuldig zijn als het katholieke kruisje. Sinterklaas maakt deel uit van onze Vlaamse cultuur, die deel uit maakt van de Westerse samenleving, gebaseerd op de Joods-Christelijke cultuur.

De Islam is een ander paar mouwen. De hoofddoek is niet onschuldig, een minaret op een moskee is niet onschuldig. De ware aard van de Islam is in z’n totaliteit verre van onschuldig. Het wordt tijd dat men dat eens gaat beseffen. De ware aard van de Islam staat beschreven in de Sharia, een ondemocratische leer die de democratie wil afschaffen, de vrouwen terug naar de haard wil brengen enzoverder. Hoewel het hier niet over een gemeentelijke aangelegenheid gaat lijkt het ons na dit debat toch de noodzakelijk om die misverstanden eens uit te klaren. We zullen speciaal voor alle gemeenteraadsleden een dossiertje samenstellen, dat u ook via deze website zal kunnen raadplegen.

Tot slot nog even dit, Sinterklaas blijft zeker welkom in Malle, de kerstman en de kerstboom ook. De hoofddoek, de minaret en de Sharia die houden we liever buiten. Want Sinterklaas en de ware Islam dat gaat echt niet samen.

Pieter van Boxel, Fractieleider.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...