Overschot van 1 miljoen euro binnen OCMW gaat niet naar behoeftigen.

Als er binnen het OCMW kan bespaard worden op de werkingskosten, dan kunnen we dat alleen maar toejuichen. Uit het financieel meerjarenplan van het OCMW (en budget 2017), blijkt immers dat in 2016 er 600.000 euro en in 2017 nog eens 400.00 euro kan worden bespaard op de werkingskosten. In totaal gaat het dus om een overschot van 1 miljoen euro op 2 jaar tijd.

We willen het OCMW-bestuur gerust feliciteren voor het overschot, maar we zijn erg verbaasd dat deze bespaarde centen niet worden geïnvesteerd in de komende uitdagingen voor het OCMW.  Het is bijzonder jammer te moeten vaststellen dat ondanks een geraamd overschot van 1 miljoen euro, men toch niet extra investeert in armoedepreventie en betaalbare ouderenzorg.

Zo is het Vlaams Belang al heel lang vragende partij voor een soort “jeugdzorgbeleid” dat jongeren met school- en gezinsproblemen kan opvangen. Dit is een belangrijke maatregel rond armoedepreventie.

Voor de ouderen is de dagprijs begin 2016 al gestegen van 56,33 euro naar 57,33 euro. Door een indexaanpassing, op 1 juli 2017, zal deze dagprijs nog maar eens stijgen naar 58,25 euro per dag. Deze kost weegt niet alleen op de ouderen zelf maar ook op het budget van hun kinderen die hiervoor in vele gevallen moeten bijleggen.

Het is dan ook zo wraakroepend dat het geld wordt echter teruggegeven aan de gemeente, waarbij het gemeentebestuur in het verleden al uitblonk in nutteloze en luxueuze uitgaven. We denken bijvoorbeeld aan een dweilend met de kraan openend mondiaal beleid, feestelijkheden, markten die totaal geen succes hebben, en andere onnozelheden. Maar de burger uit de lagere werkende middenklasse blijft in de kou staan omdat het OCMW-bestuur weigert om een overschot van 1 miljoen euro weigert te investeren.

Is ons VB-gemeenteraadslid Pieter van Boxel, dan echt de énige in Malle die, (net zoals Geert Wilders als énige in Nederland en zoals Marine Le Pen als énige  in Frankrijk,) wel aandacht en middelen over heeft voor de allerzwaksten, de alleroudsten, de allerarmsten en de “lagere werkende middenklasse” in het algemeen?

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...