PPS-site Oost en Jeugdlokalen

Vlaams Belang niet helemaal eens met GLIM en SPA

Vlaams Belang is het niet helemaal eens met de kritiek die de andere oppositiepartijen GLIM en SPA over de ontwikkeling van de PPS-site in Oostmalle, zoals zij deze ventileren in de krant het Nieuwsblad.

We begrijpen wel enkele bezorgdheden. Het grote project zal bij elke stap grondig geëvalueerd moeten worden. Hierbij dient men kort op de bal te spelen. Net als alle andere partijen, inclusief GLIM en SPA, is het Vlaams Belang reeds decenia vragende partij geweest voor nieuwe jeugdlokalen.

Wij vinden tevens dat zo’n duur project, gelet op de slechte financiële situatie van de gemeente, enkel kan gerealiseerd worden dankzij een PPS-systeem. Bovendien is het Vlaams Belang altijd voorstander geweest om open-ruimte (zonder al te veel groene ruimte te verwijderen) zoveel mogelijk te benutten.

Eindelijk heeft deze meerderheid eens een goed project uitgewerkt. Als het goed is, moeten wij dit ook zeggen. We vragen wel dat enkele zwakke puntjes in dit project, zoals de verkeersdoorstroming in de achterliggende wijk de nodige aandacht krijgen. Het onderzoek rond sluipverkeer in de achterliggende wijk dient dan ook mee toegespitst te worden op dit project.

Pieter van Boxel
Fractievoorzitter gemeenteraad

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...