Proficiat Harry Hendrickx

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting werd het budget voor 2015 besproken. Als we dit “Buget 2015” grondig bestuderen, wordt pijnlijk duidelijk hoe weinig de N-VA, de partij van de “kracht van verandering” er in de pap te brokken heeft.  Er is immers geen verandering. Ter gemeenteraadszitting zelf verwoorde ik het zo: “In het begin van de nieuwe legislatuur werd ons wijsgemaakt dat we in een overgangsperiode zaten, van het oude naar het nieuwe beleid, die periode is nu voorbij en toch merken we nog steeds dat “gelijkblijvend beleid, de verandering beperkt zich tot detaïls en kleinigheden zoals een wekelijkse of maandelijkse markt die er zal komen”.

Er is qua beleid dus weinig verschil met de vorige legislatuur.  Of het nu een meerderheid van DBM en CD&V en VLD is, of een meerderheid van DBM en N-VA, we merken maar weinig verschil.  Eigenlijk moeten we onze burgemeester hiervoor feliciteren. Burgemeester Harry Hendrickx slaagt er immers in om al 20 jaar lang dat (s)linkse, groene, progressieve en populistische beleid te voeren. Hij slaagt er in om al 20 jaar zijn beleid te voeren met welke coalitiepartner hij ook bestuurt. Tijdens zijn eerste twaalf jaar bestuurde hij met de groenen daarna met de CD&V en momenteel met N-VA, maar dat maakt qua beleid in Malle geen enkel verschil. Het lijkt wel of niet N-VA maar Groen nog steeds zijn coalitiepartner is.

Het is voor Harry Hendrickx (DBM) een mooie prestatie, maar van de broodnodige verandering die de N-VA (net als het VB) beloofde komt weeral niets in huis.

Pieter van Boxel, Woordvoerder VB-Malle

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...