Racismedebat Gemeenteraad: Mededeling van de voorzitter.

Beste Mallenaren,

Als voorzitter van VB Malle geef ik toch graag wat meer uitleg op de persoonlijke uithaal van N-VA Malle op ons gemeenteraadslid Pieter van Boxel.

Het betreft hier over een post op de Facebookpagina van de Gemeente Malle, waar de communicatiedienst een oproep doet naar 4 (niet 1) fietsen voor kinderen van een welbepaald Syrisch gezin dat pas in malle is komen wonen. Wij stelden ons de vraag waarom dit voor 1 specifiek gezin word gedaan. Daar er toch wel meerdere mensen (jong en oud) in onze gemeente zijn die moeite hebben om de eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Het schepencollege oordeelde ook dat dit niet de taak van de gemeente was! Wij zelf zijn grote voorstander om mensen te helpen maar op een correcte manier. Er werd door Pieter een alternatief voorstel gedaan; dit in de vorm van een algemene oproep aan mensen die eventueel spullen hebben die ze niet meer gebruiken en dit dan misschien in samenwerking met de kringloopwinkel. Dit zou men daarna kunnen verdelen onder verscheidene mensen die bepaalde noden hebben.

Dat er meningsverschillen zijn tot daar aan toe, daar is niets mis mee. Maar om het dan persoonlijk te spelen door enkele raadsleden, waarbij deze dan het zelfs nodig vonden om te stellen dat hij als geadopteerd kind ,die hier heeft kunnen genieten van alle luxe, dit soort vragen niet mag stellen? Dat gaat voor mij persoonlijk zeer kort door de bocht. Zeker wanneer men zegt dat wij zwart-wit , voor-tegen denken. Misschien zelf toch ook eens in de spiegel kijken. Bovendien heeft Pieter, in tegenstelling tot wat N-VA op haar website schrijft, wel degelijk een genuanceerde en duidelijke uitleg gegeven rond migratie en opvang van vreemdelingen in Malle. 

Wij steunen alvast met zijn allen ons gemeenteraadslid Pieter van Boxel. Hij durft zeggen wat er moet gezegd worden, ook al is het niet altijd zo “politiek-correct”.

Mooi toch, eenheid in een Politieke Partij!

Voorzitter VB Malle
Vervloet Wim

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...