Regionale oplossing tegen files.

We hebben het al meermaals gehad over de verkeersdrukte in Malle. We hebben hiervoor al een belangrijke oplossing gegeven. Maar de Mallenaar staat ook buiten Malle nog in de file. In Antwerpen sukkelt men van studie naar studie, maar ok tussen Malle en Antwerpen zijn de problemen groot. Niet alleen de Antwerpenaren zijn slachtoffer, ook de mensen Malle en omstreken ervaren een groot mobiliteitsprobleem op weg naar Antwerpen, Gent, de Kust of Brussel. Daarom hebben wij samen met VB-gemeenteraadsleden uit de regio ook hiervoor een oplossing bedacht. 

Die oplossing ligt eigenlijk voor het grijpen. Wij willen een aanleg van een nieuwe en grote Zuidelijke grote ring (R2) rond Antwerpen.  Deze tweede ring werd ruim 50 jaar geleden reeds gepland, de daarvoor noodzakelijke reservatiestroken bestaan trouwens nog steeds. Wie op de E34 of E313 rijdt kan merken dat daar, waar de E34 en de E313 samenkomen, de aarden bruggenhoofden nog steeds klaarliggen voor de aanleg van die R2, een grote Ring rond Antwerpen. Dit project kan dus nu al gedeeltelijk worden uitgevoerd. Het gaat hier eigenlijk om een verbinding tussen het knooppunt in Ranst (waar E34 en E313 samenkomen) en de E19 (in Kontich) en de A12 (in Aartselaar) die doorgetrokken wordt tot aan de E17 in Oost Vlaanderen.

Dit oude plan van 50 jaar geleden zal dankzij de huidige milieuvriendelijke technieken, zoals de aanleg met sleuven, “cut & cover” en geboorde tunnels die fijn stof en geluidshinder weren,  nu veel minder overlast veroorzaken.

Al het verkeer vanuit onze Kempische regio’s (Malle, Lier Turnhout en Herentals) met als bestemming Brussel, Gent, de Waaslandhaven, Zeebrugge en de kust, zou via de R2 de dagelijkse (file)omweg langs Antwerpen en zijn beruchte flessenhals, de R1 (de huidige kleine Ring, zoals we die nu kennen) kunnen vermijden. Deze grote ring (R2) kruist immers ook de E19 en de A12. De kempenaars moeten dus niet langer via Antwerpen passeren om naar Brussel, Gent of de kust te rijden.

Onze oplossing is niet alleen een oplossing voor de Kempenaars maar ook een oplossing voor de Stad Antwerpen dat nog steeds van studie naar studie sukkelt. Wij moeten niet langer op de E34 en de Antwerpse ring (R1) in de file staan en de Antwerpenaren zelf zijn van al dat overbodig verkeer vanuit de Kempen en omgeving vanaf.

Onze oplossing is uitgewerkt, in samenwerking met mandatarissen van het Vlaams Belang vanuit verschillende niveau’s. Naast de VB-gemeenteraadsleden uit Malle, Zoersel, Zandhoven en Brecht werden hier ook parlementsleden en gemeenteraadsleden uit de regio’s Antwerpen, Turnhout en Herentals bij betrokken. 

Onze kandidaten, uit onze regio, voor de komende parlementsverkiezingen (voor de Kamer, het Vlaams Parlement en het Europees Parlement) maken hier dan ook een verkiezingsbelofte van. Wil u niet langer in de file staan, niet in Malle en ook niet daarbuiten, stem dan op het Vlaams Belang. Enkel het Vlaams Belang werkt zelf concrete en haalbare oplossingen uit, in plaats van te sukkelen van studie naar studie, op ons kan u rekenen.

Want ook wat mobiliteit betreft, hebben wij de juiste stok achter de deur. Stem Vlaams Belang.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...