Ringweg in Malle blijft nodig… ook met Oosterweel.

 Vlaams Belang Malle blijft stellen dat de lokale ringweg, door Malle, als verbinding tussen de toekomstige Zoerselse Ring en de Brechtse ring, er moet komen. 

Enkele beweren reeds dat met de nieuwe verbinding tussen de E19 in Schoten/Merksem en de E313/E34 in Wommelgem de problemen opgelost zouden raken… niets is minder waar. Het zal daar allemaal wel wat vlotter gaan, het sluipverkeer dat nu via Zoersel en Malle de verbinding maakt tussen E313 en de E19 zal wel afnemen.

Maar het woonwerk-verkeer, en het lokale vrachtverkeer tussen Lier, Herentals, Hoogstraten, Malle, Brecht (station), blijft een ware last voor Oostmalle en Rijkevorsel. Vlaams Belang Malle stelt hiermee duidelijk dat de lokale ringweg in Malle nodig blijft en hoopt dat ook de tegenstanders van de lokale ringweg (vooral de Groenen en DBM) niet zo dwaas zijn om te geloven dat met de komst van de alternatieve ringweg in Antwerpen (R11, ondertunneling Luchthaven en de verbinding Wommelgem (E313) en Schoten (E19), de mobiliteitsproblemen in Malle én omstreken zou oplossen.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...