Stop met palaveren over pijnbestrijding, plan de operatie.


Op de jongste gemeenteraadszitting ontstond een non-debat over sluipverkeer in de wijk rond de OLV-straat, Zwaluwkens en omgeving. De ene wil dit, de andere dat… en intussen verplaatst het probleem van sluipverkeer zich naar een andere wijk.


 


Maar het probleem, de eigenlijke ziekte is veel groter. Het gaat hier om het algemeen mobiliteitsprobleem in Malle. Debatteren over maatregelen tegen sluipverkeer is dus eigenlijk gewoon debatteren over pijnstillers. De ene helpt al wat beter dan de andere, het één helpt iets langer, dan het andere, maar andere pijnstillers veroorzaken dan weer andere problemen elders… 


 


Het Vlaams Belang houdt zich dus niet bezig met pijnbestrijding maar wil de ziekte aanpakken. Dat is wat de andere partijen, zowel meerderheid (DBM en N-VA) als oppositie (VLD en CD&V) toch ook eens moeten leren.  Er is maar één oplossing voor de aanpak van de mobiliteitsziekte in Malle. Plan een grote operatie, en versnel het proces van de Ringweg door Malle.  Trek die ring dan ineens door tot aan de Sint Lenaertse baan, want een halve operatie zal nog steeds veel pijn veroorzaken in sluipwegen.


 


Zowel CD&V, als VLD, als DBM als N-VA (de meerderheid in de vorige legislatuur), ging er mee akkoord om de ringweg van Zoersel in eerste instantie niet te verlengen…. Ze blijven dus verantwoordelijk voor de pijn, en gaan nu een non-debatje voeren over pijnbestrijding. Hoe hypocriet kan men zijn?


 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...