Vaarwel Marie-rose, slaap zacht!

Liefste Marie-rose,

Jouw heengaan doet pijn,. Ik ga je lach, je lieve woordjes, je aanmoedigingen hard missen. Jij was er altijd voor je achterban, voor je militanten, je medestanders.

Jouw moed, je doorzettingsvermogen heb ik altijd bewondert. Je schoonheid ook, maar dat is bijzaak. Jouw ideeën waren ook de mijne, Vlaams Nationalist op moderne wijze, zorg voor het Vlaamse volk, zorg voor de Vlamingen die in dit land eens te meer in de kou blijven staan.

Ik leerde je kennen in 2003, toen ik je welkom mocht heten bij de N-VA. Ik merkte meteen dat jij er echt voor wilde gaan. Ik weet nog dat we samen op de markt van Hoogstraten campagne voerde, en me nadien aansprak om te vragen of je ons moest helpen bij het plakken in de Voorkempen.

Later maakte je nog voor mij de keuze voor het toenmalige Vlaams Blok, ik verschoot toen even, maar later begreep ik het maar al te goed. Ik wou dan ook al snel dezelfde keuze maken, maar het interne leven van die partij, intussen omgedoopt tot Vlaams Belang, schrok me destijds nog een beetje af. Jij hebt met toen gerust gesteld. Die afspraak om mijn eventuele overstap te bespreken, ergens in Antwerpen, zal ik nooit vergeten. Ik ben je nog steeds dankbaar, je hebt me toen gerustgesteld, maar je hebt me ook niets voorgelogen.

Ook bij het Vlaams Belang zelf, beleefden we toffe en mooie momenten. Samen op campagne, samen in strijd tegen die verdomde corrupte kleurvakbonden,… de gemeenteraadsverkiezingen van 2006 die we beiden met glans hebben gewonnen. En ja, ik ga het voor een keer niet uit de weg, het bondgenootschap binnen onze eigen partij. Ik werd, zowel door insiders als door mensen buiten de partij, gerekend tot “de clan Morel”. Deze term was erg overdreven, aan de parrtijbasis bestonden geen clans, maar ik heb het nooit erg gevonden om aan u zijde te mogen staan, integendeel.

Liefste Roosje,
Ik moet afscheid van je nemen… Weet dat ik je zowel als persoon, als vriendin, als strijdmaatje, als politica enorm hard zal missen. 

Tot slot wil ik je danken voor alles wat je voor mij, voor de partij en voor Vlaanderen hebt gedaan.

Slaap zacht.

Pieter van Boxel
XXX

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...