VB krijgt zwart op wit gelijk in groot mobiliteitsdossier

Tijdens de jongste gemeenteraadszitting werden de resultaten besproken van tellingen die het aantal voorbijrijdende wagens in verschillende wegen in Malle weergaven. Het resultaat gaf duidelijk weer, wat Vlaams Belang al vele jaren zegt. Er is heel veel passage van doorgaand verkeer in het centrum van Oostmalle. De Sint Lenaertsebaan ligt op het traject tussen de E34/E313 van Zoersel/Zandhoven en de E19 in Brecht. Tussen die wegen is heel veel doorgaand verkeer dat eigenlijk niet in Malle moet zijn, maar toch het dorpscentrum belast.

Wie onze lokale folders en website al lang volgt, weet dat we deze analyse vele jaren geleden al maakten, en hier regelmatig op terugkwamen. Ook tijdens vele tussenkomsten in de gemeenteraadszittingen legden we regelmatig de vinger op de wonde.  Dit werd echter weggelachen door zowel de partijen van de vorige meerderheidscoalitie (DBM-CD&V-VLD) als van de huidige coalitie (DBM/N-VA). Volgens al deze partijen overdreven we weer maar eens. 

Maar nu wordt onze analyse ook pijnlijk duidelijk gemaakt door de cijfers. Op amper 20 dagen tijd, kwamen er bijna 80.000 voertuigen vanuit Brecht/E19 het Oostmalse centrum binnengereden. Vanuit Oostmalle centrum (zodus ook vanuit Turnhout en Zoersel/E19) passeerden er 78.000 voertuigen richting Brecht/E19.  Burgemeester, Harry Hendrickx (DBM) kon nu niet anders dan beamen dat er heel dringend nood is, aan de omleidingswegen zoals de Ring van Zoersel en haar verleningen naar Malle.  VB-gemeenteraadslid, Pieter van Boxel, was blij dat hij eindelijk gelijk kreeg, maar wees er fijntjes op dat de Ring van Zoersel voldoende ver moest doorgetrokken, gelet op de hallucinante cijfers van passage op de Sint Lenaertsebaan. Als we de Ring van Zoersel maar beperkt gaan doortrekken tot aan onze industriezone of de Antwerpsesteenweg, blijft het massale doorgaand verkeer nog steeds via het Oostmalse centrum en de Sint Lenaertsebaan. Die ringweg moet dus minstens tot aan deze weg doorgetrokken worden.

Ook Wim Jordens (CD&V), gaf later tijdens het debat opmerkelijk toe, dat het VB altijd al gelijk heeft gehad. “U hebt vanaf het begin achter die omleidingswegen gestaan, Harry (Burgemeester, DBM) en wijzelf (CD&V, toen nog meerderheidspartij) waren daar vroeger geen voorstander van, maar het kan wel eens gebeuren dat meerderheidspartijen keuzes maken, maar dat later blijkt dat het niet helemaal de juiste keuze was” stelde Wim Jordens (CD&V) zo bijna letterlijk.

Namens VB-Malle,

Pieter van Boxel, Gemeenteraadslid en VB-woordvoerder. 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...