Verbind industrieterrein met Ring van Brecht.

We wachten nog steeds op de realisatie van de Ring van Zoersel. Men heeft de aanvang van deze realisatie al meermaals aangekondigd, om het nadien weer uit te stellen.We denken ook nog steeds in fases, fase 1 met de Ring van Zoersel, fase 2 met verbinding naar ons industrieterrein en fase 3 is verlenging naast ETAP richting N153.

Intussen kan men in Malle het project Hooyberg, rond de uitbreiding van het industrieterrein, ook niet realiseren. Men kan het industrieterrein in Malle immers enkel uitbreiden als het voldoende ontsloten kan worden en er dus door een ringweg een rechtstreekse verbinding kan leggen met een snelweg.

Maar waarom kan die ontsluiting niet vanuit het Noorden komen? Waarom moeten we persé wachten op de ring van Zoersel, terwijl de ring van Brecht er al ligt?  Waarom kan er vanuit deze ringweg geen Noordelijke ontsluiting richting Malle worden aangelegd?

De ring van Brecht sluit immers aan op de Sint Lenaertsebaan (N153) tussen Brecht en Malle. Het enige wat nog nodig is, is een verbinding tussen deze N153 en het Industrieterrein vlakbij de ETAP via de Steenhovenstraat. Het gaat dus om een relatief korte extra weg, waarvan een groot deel (de huidige Steenhovenstraat) reeds bestaat.

Het énige wat we dus eigenlijk nog nodig hebben is de realisatie van “fase 3”. Dat idee is dus niet nieuw, maar we moeten het gewoon andersom bekijken. Vlaams Belang Malle wil niet meer vanuit Zoersel vertrekken, waarbij we eindeloos op fase 1 en 2 in Zoersel moeten wachten…  Vlaams Belang Malle wil dit verhaal dus omkeren. We wachten dus niet langer op het getreuzel in Zoersel maar we vertrekken in ons idee vanuit Brecht.  Op de ringweg in Brecht hoeven we immers niet meer te wachten, om onze “fase 3” en tegelijk de ontsluiting van onze Industrie/Hooyberg te realiseren.  

Laten we onze eigen lokale economie, onze industrie en onze eigen mobiliteit en leefbaarheid niet laten afhangen door procedureslagen en andere vertragingen in Zoersel.  Laten we nu eens voor echte “kracht van verandering” kiezen. Wij vragen aan de meerderheidscoalitie in Malle om met deze denkpiste opnieuw met de minister van Mobiliteit, AWV en het provinciebestuur te gaan praten.

Pieter van Boxel, Voorzitter VB-Malle.

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...