Verkiezingsnederlaag: Reactie van onze lokale voorzitter.

We moeten het eerlijk toegeven. Wij, het Vlaams Belang, hebben deze  federale verkiezingen verloren. Proficiat aan de grote winnaar, de N-VA van Bart De Wever.

Ik ben blij dat “Vlaanderen”, de gedachte “meer Vlaanderen”, duidelijk gewonnen heeft. Het is nu afwachten of Bart inderdaad “meer Vlaanderen” kan realiseren.

Vlaams Belang heeft intussen de tijd om zich verder te herbronnen, want hoewel Bart De Wever de grootste oorzaak is van onze nederlaag moeten we in eigen boezem durven kijken. We moeten onze eigen pijnpunten, zwakheden durven herkennen, aanduiden, desnoods wat zout op die wonden strooien,… Ik ga hier verder niet op ingaan, aangezien dit alles intern moet gebeuren.

De Mallenaar moet zich echter nog geen zorgen maken. Hier in Malle hebben we nog steeds de wind in de zeilen, hier in Malle voert men nog steeds uit, wat wij enkele jaren geleden al hebben voorgesteld. Hier in Malle blijven we vanuit de oppositie wegen op het beleid, hier in Malle komen ook andere partijen stillaan tot onze conclusies. Hier in Malle, kunnen de meerderheids partijen verder alleen maar uitpakken met zaken die het gewest heeft gerealiseerd.  Hier in Malle, blijven we immers het enige alternatief voor het slechte beleid, hier in Malle hebben we nog steeds de wind in de zeilen.

Wij doen verder, omdat ik blijf geloven dat een partij als het Vlaams Belang nodig is in Vlaanderen en nodig in Malle. Als kersvers voorzitter van VB Malle, heb ik nog bijna 2,5 jaar de tijd om de gemeenteraadsverkiezingen van 2012 voor te bereiden. Dat is mijn verantwoordelijkheid die ik vanaf nu voor de volle 2012% zal opnemen.

Eerst en vooral wil ik mijn team uitbreiden. Mensen, Mallenaren, die ook verandering willen in Malle kunnen zich aansluiten. Zij kunnen voor en/of achter de schermen meewerken.  In September geef ik het startschot voor het project “OPEN VLAAMS BELANG”. Neen, geen nieuwe partijnaam, wel een projecttitel waarbij we bruggen willen bouwen met iedereen die samen met ons dat ene waardige alternatief wil uitbouwen. Wij willen zo de basis vormen voor een brede alliantie in Malle met onafhankelijke mensen of bewegingen, die samen met ons een alternatief voor de huidige burgemeester en zijn ploeg vormen.

Kortom, wij doen verder, wij zullen slagen.

Pieter van Boxel,
Voorzitter Vlaams Belang Malle

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...