Verwennerij van asielzoekers… ook in Malle

De voorbije maand kreeg ik de kans om de lokale woningen te bezoeken waar OCMW-Malle asielzoekers opvangt. Noodopvang is logisch, ook als het om asielzoekers gaat, maar wat ik daar toen zag tart elke verbeelding. Twee woningen werden omgebouwd tot een huis met luxe-studio’s.

Een kansarme Mallenaar, die zelfs nog een stuk minder arm is dan een rechthebbende leefloner, zou de huur ervan niet eens kunnen betalen. De studio’s leken op ruime studentenstudio’s waar vele studenten met niet zo’n rijke ouders alleen maar van kunnen dromen, als zij ook hun studiekosten zelf moeten ophoesten.

De kostprijs van deze studio’s moest het OCMW Malle wel niet zelf ophoesten, het is betaald door gelden die de overheid voor het LOI (lokaal opvang initiatief voor asielzoekers) aan het OCMW subsideert. “We kunnen dat geld beter investeren in deze studio’s, we zouden het anders moeten teruggeven”, zo stelde een ocmw-ambtenaar. Dit betekend dat de overheid massa’s euro’s subsideert aan de OCMW’s terwijl er in heel Vlaanderen nog zoveel armoede is, en er vele mensen in erbarmelijke omstandigheden moeten wonen. 

Daarnaast vernam ik via de pers, dat asielzoekers tot 500 euro per dag krijgen.  Een rechter gaf hierin toe, nadat advocaten van deze asielmisbruikers, (hier gaat het echt om asielmisbruik), processen hiervoor hadden ingespannen. Wie betaald die advovcaten trouwens? Toch ook de belastingbetaler?

Om deze redenen steunen wij de actie van Vlaams Belang Antwerpen, waarmee Filip Dewinter en zijn collega’s zich terrecht afvragen, waarom de asielzoekers 500 euro krijgen, en de arme Vlaming in erbarmelijke woonomstandigheden op z’n kin mag kloppen. Dit is onaanvaardbaar, zeker als we hier in ons eigen Malle moeten vaststellen, dat het OCMW voor deze asielmisbruikers zoveel geld krijgt, dit geld niet kan spenderen en er dan maar luxe-studio’s mee bouwt…

Hier vindt u de folder van VB Anterpen hierover:

http://www.vlaamsbelangmalle.be/files/500euro[1].pdf

Pieter van Boxel, OCMW-raadslid

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...