Vlaams Belang voert actie tegen “snel, snel en half werk”. (met update)

In Malle voert Vlaams Belang actie tegen het “snel, snel, half werk” van de meerderheidspartijen DBM en N-VA rond de dorpskernhernieuwing. In de gehele dorpskern van Oostmalle hebben we actiebordjes geplaatst met de boodschap: “Nieuwe dorpskern, ja maar HAAST EN SPOED IS ZELDEN GOED!” We hebben aan deze actie ook een nieuwe videoreportage op YouTube aan gekoppeld.

Dat de dorpskern van Oostmalle dringend aan vernieuwing toe is, daar zijn alle partijen het wel over eens. Om de dorpskern terug leefbaar te maken hebben we echter eerst een alternatief nodig voor het doorgaand verkeer en voor het lokaal vrachtverkeer. Er moet dus eerst een omleidingstraject in Malle voorzien worden.

DBM en N-VA willen  wachten op de ring van Zoersel voor het gedeelte in Malle zal aangelegd worden. Maar intussen is de ring van Brecht al wel in gebruik genomen, die via de bestaande weg aansluiting vindt op het ronde punt in Sint Lenaerts en onze Sint Lenaertsebaan.   Het omleidingstraject in Malle kan dus al wel aangelegd worden. Want om dit gehele traject te vervolledigen hebben we enkel een korte verbinding tussen de Sint Lenaertsebaan en de Antwerpsesteenweg, ter hoogte van het kruispunt aan de BMW-garage Sien ETAP, nodig.

Vlaams Belang begrijpt dan ook niet dat DBM en N-VA enerzijds wil wachten op Zoersel, maar intussen toch al de dorpskern van Oostmalle wil hernieuwen zonder alternatief voor het doorgaand verkeer en vrachtverkeer. Men wil dus snel, snel een nieuwe dorpskern in Oostmalle. Het wordt al weer half werk, en dit met alle gevolgen van dien. Er mag dan al een breder fietspad komen, zonder omleidingstraject voor doorgaand verkeer en vrachtverkeer, zal de chaos en onveiligheid in de nieuwe dorpskern nog veel erger zijn dan nu. Bovendien heeft men helemaal de tijd niet genomen om het tekort aan parkeerruimte in het centrum aan te pakken.

Daarom voert het Vlaams Belang deze actie, onder het motto: Haast en spoed is zelden goed. Wij vragen een degelijke en doordachte aanpak van het gehele dossier. Eerst het omleidingstraject aansluitend op de ring van Brecht en daarna een doordachte dorpskernhernieuwing. Want enkel met dat omleidingstraject kunnen we gaan voor een smallere Hoogstraatsebaan. Dit wordt dan een lokale weg voor plaatselijk verkeer, waar voldoende plaats is voor fietsers, voetgangers en voor parkeerruimte.

Update:
Intussen heeft de burgemeester klacht ingediend bij de politie omwille van onze actie… nochtans was deze niet provocerend, niet kwetsend, volledig veilig voor passanten, fietsers en het verkeer, niet storend voor de openbare orde en dus heel braafjes.  Blijkbaar houdt de burgemeester niet zo van vrije meningsuiting en kritiek van de oppositie in het straatbeeld.

 

Pieter van Boxel,

Gemeenteraadslid

 

 

 

Wil u ook een affiche voor uw raam?

Dan kan u dit via dit invulformulier aanvragen. Geef aan of u een digitale versie per e-mail wenst, of dat we een gedrukt exemplaar komen leveren.

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...