Wim Vervloet wordt onze nieuwe lijsttrekker.

Samen met de lancering en startschot van onze nieuwe lokale campagne “opnieuw in beweging”, heeft het Vlaams Belang ook de lijsttrekker bekend gemaakt.  Voor velen zal dit een verrassing lijken, aangezien Pieter van Boxel al vele jaren “het gezicht” van onze partij in Malle is. Met de aanstelling van Wim Vervloet als lijsttrekker, die eerder dit jaar ook de voorzittershamer toegewezen kreeg, stappen wij in een nieuw tijdperk.

Pieter van Boxel stelde wel duidelijk dat dit geen stap terug is, hij stopt zeker niet met politiek en hoopt mede een lokaal kopstuk van Vlaams Belang Malle te blijven. Hij zal er het komende jaar alles aan doen om terug herkozen te worden als gemeenteraadslid. Ik zet geen stap terug, ik maak wel graag ruimte om de vernieuwing binnen onze partij alle kansen te geven”, zo stelde Pieter duidelijk op de persconferentie waar de lijsttrekker, de top 3 van de lijst en campagne aan pers en publiek werd voorgesteld. Pieter zal op de lijst de 3e plaats bekleden, Ellen Lauwen uit Westmalle staat op 2.

Wim Vervloet is een geboren en getogen Westmallenaar. Wim Vervloet is een geboren en getogen Mallenaar en geen onbekende in Malle. Wim’s vader was zaakvoerder van de voormalige bekende dierenspeciaalzaak “De Kempvis”, in het centrum van Westmalle. In Oostmalle was vooral zijn grootvader erg bekend als voorzitter van de Zeehengelaars. Verder was Wim reeds actief bij verschillende sportverenigingen als KVK Westmalle en de voormalige Westmalse Vollebalclub. Wim stelde in zijn reactie op de persvoorstelling dat het Vlaams Belang in Malle volop in beweging blijft en nieuwe tijden tegemoet komt: “Onder mijn leiding als voorzitter en lijsttrekker zal Vlaams Belang Malle de hand reiken en een constructief gesprek willen aangaan met partijen die met ons willen samenwerken. We zijn niet langer alleen de stok achter de deur, we worden ook de sleutel in het slot van de deur”.

Op diezelfde persvoorstelling sprak Pieter duidelijk en overtuigd zijn vertrouwen uit in zijn opvolger als lijsttrekker: Als voorzitter heeft Wim bewezen dat hij de partij een nieuw elan kan geven, nieuwe leden kan aantrekken en nieuwe bestuursleden motiveren. Als Lijsttrekker zal en moet hij ook slagen in het opzet om nieuwe kiezers en sympathisanten te charmeren, ik heb daar 100% vertrouwen in”.

 

Pieter en Wim hebben eigenlijk een totaal andere politieke en communicatieve stijl. Pieter zegt hardop waar het op staat, de waarheid mag volgens hem niet verbloemd of verpakt worden maar duidelijk gezegd kunnen worden. Als hij dat nodig vind, wil hij de verbale confrontatie maar al te graag aangaan met de kracht van het vrije woord en de scherpe pen.  Wim staat echter voor een subtielere aanpak, een veel rustigere politieke stijl en een gematigdere communicatiestijl. Al zegt hij ook, op zijn manier, waar het echt op staat om die verschillen, vullen zij elkaar perfect aan. In tegenstelling tot in andere partijen zoals de N-VA (met de exit van Paul Van Ham als gevolg), zullen onze kopstukken zij aan zij, schouder aan schouder, onze partij naar een overwinning leiden.

Omdat we met een eigen lokaal project en programma naar de kiezer willen stappen op maat van de Mallenaren zelf (en van niets of niemand anders), maken wij ook plaats vrij voor onafhankelijken. Zo is de lijstduwerplaats voorlopig nog gereserveerd voor een onafhankelijke kandidaat. We zijn met deze mensen  momenteel volop in gesprek. We praten met mensen buiten de partij, maar ook met mensen uit een andere partij. Wie van hen zal worden maken wet later wel bekend.

Intussen melden zich steeds meer kandidaten aan. Ellen Lauwen zal alvast op de 2e plaats staan maar ook Paula, Ronny en vele anderen zullen onze lijst versterken.

Met een nieuwe campagne en een nieuwe lijsttrekker gaan wij de verkiezingen met volle moed tegemoet. In Malle krijgen we steeds meer bijval en positieve reacties. De reacties op straat en sociale media geven ons alleen maar positieve signalen.

Wij gaan ervoor, het moet hier in Malle gedaan zijn met stilstaan.

Wij brengen Malle OPNIEUW IN BEWEGING!

 

Misschien bent u ook geïnteresseerd in ...